Szűrő
 • VI. Zempléni Református Egyházmegyei Kórustalálkozó


  2017. április 9-én, virágvasárnap délutánján, 15:00 órai kezdéssel kerül sor a VI. Zempléni Református Egyházmegyei Kórustalálkozóra, amelyen a nyitó áhitatot követően az egyházmegye gyülekezeti kórusai mutatkoznak be, dicsérik Urunkat énekeikkel. Az egyházmegyei kórustalálkozót idén a Kistárkányi Református Egyházközség szervezi a templomában. A szervezők szeretettel várják a kórusokat, valamint az egyházi, Istent magasztaló énekeket szerető testvéreket.

 • Jótékonysági tornaest

  Jézust nem hagyta hidegen, ha beteg embereket látott. Megérintette őket, bátorította őket, bocsánatot, gyógyulást, szeretetet, elfogadást nyújtott nekik. Kezét, személyét nyújtotta feléjük. Nekünk, keresztyéneknek, akiknek Jézus a példaképünk, szintén ezt kell tennünk. Ha időd engedi és a Lélek indít, gyere el, és mozogj, adakozz úgy, ahogy lehetőségedből telik. Vagy csak légy jelen, hogy kifejezd, neked sem mindegy, hogy mi van a felebarátoddal. Szeretettel hívnak a szervezők!

 • Böjti evangelizációs alkalmak

  A kistárkányi, tiszacsernyői és ágcsernyői református gyülekezetek böjti evangelizációs alkalmakat szerveznek 2017. március 22-24. napokon "Szemben Góliátjainkkal - félelem nélkül" címmel. Az alkalmak 18:00 órakor kezdődnek, s az igei üzenetet Nt. Sebők János madi lelkipásztor tolmácsolja a következők szerint:

  Március 22., szerda - Tiszacsernyő
  A látszat csal (1Sám 17,1-11; 16-25)

  Március 23., csütörtök - Kistárkány
  Ne csüggedj, az Úr megment! (1Sám 17,26-40)

  Március 24., péntek - Ágcsernyő
  Az Úr által győzhetsz (1Sám 17,41-51)

 • FIRESZ munkatársi nap Örösben

   

  A Firesz Abaúj-Zempléni Területi Egysége 2017. március 18-án Munkatársi Napot szervez az örösi református gyülekezet gyülekezeti termében. A 9.30-kor kezdődő alkalom része lesz a játék, az Ige, az ima, a dicsőítés, a tagság frissítése, a tisztújítás, valamint az előttünk álló időszak és szolgálatok előkészítése. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, akit érdekel egy „Jézus-központú stratégia”, és akik szeretnének bekapcsolódni a „keleti” gyermek- és ifjúsági munkába. Jelentkezés és bővebb információ: fireszazte@gmail.com (Hires Katalin); 0917827461 (Kása Kincső).

 • Minőségi idő a házasságban

  Ezzel a címmel szervezi immáron negyedik alkalommal az örösi református gyülekezet azt a házasoknak, jegyeseknek, pároknak és minden egyedülálló érdeklődőnek is szóló rendezvényt, ami a házasság jelentőségére hívja fel a figyelmet. Az alkalmak része a közös játék, a sok-sok nevetés, egy-egy előadás, illetve az elhangzottak kiscsoportos feldolgozása is. 

  Nem kell félni, ez nem terápia! Legalábbis, nem „úgy”! Azokat várjuk, akiknek fontos, hogy a házasságuk jó alapokon és erősen álljon. Azokat várjuk, akik minden tőlük telhetőt meg akarnak tenni a házasságukért és a kapcsolataikért. Azokat várjuk, akiket érdekel, hogyan adhatjuk a másiknak azt, ami manapság a legértékesebb: az időnket. Mi az a minőségi idő? És mi nem az? Miért fontos a kapcsolatainkban a minőségi idő? Mitől lesz az időnk minőségi? Ilyen, és hasonló kérdésekre kaphatunk együtt választ a 2017. március 5-én 14.00-tól kezdődő Házastársi Csendesdélutánon, az örösi kultúrházban. Előadó: Fejér Zoltán református lelkész, a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának igazgatóhelyettese, többgyermekes családapa.

www.reformata.sk

 • Több ezer fiatal, 800 gyülekezet, 600 önkéntes, 180 program: a legnagyobb református ifjúsági rendezvényt idén július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg.

 • A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témája Jézus főpapi imája. Szó lesz a Füleki István gályarab prédikátorról elnevezett emléknapról, valamint a Pozsonyi Egyházmegye Egyházmegye reformációs emlékjeléről.

 • A Szap-Nyáradi Református Egyházközség április első hétvégéjén kétnapos gyülekezeti kiránduláson vett részt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt nyertes pályázat útján valósította meg. A projekt célja a térség reformáció korabeli templomainak megtekintése a Reformáció 500. évfordulójának emlékére.

www.reformatus.hu

 • Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten. A háromnapos rendezvényre több ezer diák, gyülekezeti csoport és énekkar érkezett a Kárpát-medence minden részéről.

 • Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának hatodik része.

 • Az Egyházak Világtanácsa (EVT) közleményében felszólította az egyiptomi elnököt, hogy haladéktalan tegyen intézkedéseket a vallási közösségek védelmében.

www.parokia.hu

 • Közösen tettek bizonyságot áldozócsütörtökön este a kunszentmiklósi keresztyén közösségek a település főterén, egy közös istentiszteleten.

 • Kijöttünk Isten szabad ege alá, tudunk az Úrnak és egymásnak örülni – mondta a vértesaljai egyházmegyei családi napon Szabó Ferenc esperes.

 • Ajánló. Petrőczi Éva költészetét, így most legújabb könyvét is négy szóval jellemezhetjük: játékosság, személyesség, műveltség, üzenet.