Örösben volt a Zempléni Egyházmegye tavaszi közgyűlése

AddThis Social Bookmark Button

Az örösi református templomban került sor a Zempléni Egyházmegye rendes évi közgyűlésére.

A 2016. április 24-én sorra került Egyházmegyei Közgyűlés kezdetén Kiss Miklós, a gyűlésnek helyet adó örösi gyülekezet lelkipásztora a 92. zsoltár szavaival köszöntötte a jelenlévőket, vagyis a gyűlés alkotó tagjait, a vendégeket és az istentiszteletre érkező gyülekezeti tagokat. A Mt 9,35-38 alapján Böszörményi Tamás, a nagykövesdi gyülekezetben az elmúlt év őszétől szolgáló lelkipásztor hirdette Isten üzenetét.
Az istentiszteletet követően Asszonyi Árpád, egyházmegyei gondnok köszöntötte a jelenlévőket, megköszönte az igehirdetés szolgálatát, majd Blanár Erik egyházmegyei főjegyzővel számba vette a jelenlévőket.
A gyűlésen jelenlévők számbavételét és az Egyházmegyei Közgyűlés megalakulását követően az őszi közgyűlés jegyzőkönyve, valamint az Egyházmegyei Tanács legutóbbi üléseinek határozatai hangzottak el. Ezután következett Kendi Csaba esperes elmúlt évre vonatkozó beszámolója, éves jelentése, amelyben a visszatekintés és a hálaadás mellett a lelki építkezést, a lelki házzá való formáltatást hangsúlyozta Péter apostol levele alapján. Az esperesi jelentést követően Dócs Szilvia egyházmegyei számvevő, az egyházmegye elmúlt évi gazdálkodásáról számolt be a közgyűlés tagjai előtt. A továbbiakban Blanár Gabriella diakóniai és missziói előadóként, Györky Szilvia sajtóelőadóként, Molnár Éva hitoktatói előadóként és Molnár István építési előadóként foglalta össze a 2015. esztendőt az adott témákat érintő események összegzésével.
Az esperesi jelentést és a különböző témák mentén elhangzott beszámolókat követően azok megtárgyalására és elfogadására került sor. Mindezeket követően Lőrincz Ildikó, a Diakóniai Központ munkatársa, kapott lehetőséget a felszólalásra, aki a Diakóniai Központ királyhelmeci irodájának megnyitása kapcsán mutatta be a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház szeretetszolgálati intézményének munkáját, évek óta működő, vagy most induló tevékenységeit.
A közgyűlést követően a helyi lelkipásztor a kultúrházba invitálta a jelenlévőket, ahol a gyülekezet frissítővel, szeretetvendégséggel várta a Zempléni Egyházmegye gyülekezeteiből érkezett lelkipásztorokat, gondnokokat, vendégeket.

Nt. Böszörményi Tamás közgyűlésen elhangzott igehirdetése: