A család lesz a középpontban a Zempléni Egyházmegye közelgő rendezvényein

AddThis Social Bookmark Button


A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház mindenkor fontosnak tartotta a gyülekezetek nagy családját alapsejtekként építő családokat, de a 2018-as esztendőt a családok évének nyilvánítva ezt még hangsúlyosabbá akarja tenni. Ezért is van idén több egyházmegyei és gyülekezeti alkalom középpontjába a család helyezve. Az ilyen jellegű egyházi rendezvényeken a családi kapcsolatokat kívánják erősíteni az értéket közvetítő programok által, de vannak alkalmak, amelyek specifikusan a családi élet egy-egy helyzetéről, a különböző életszakaszokban előforduló nehézségekről, vagy éppen örömökről és áldásokról szólnak. Így a Zempléni Egyházmegye területén is több családi napot szerveznek, ahol a gyerekek és felnőttek közösen lehetnek együtt, de az ilyen jellegű gyülekezeti alkalmak mellett több előadás is megvalósul, amelyeken neves szakemberek kívánják segíteni és erősíteni gondolataik megosztásával a családokat.

  • A kistárkányi gyülekezet augusztus 26-án, 14 órai kezdettel családi délutánt szervez, amely a református templomban és annak udvarán valósul meg. A Karcsaparti Dicsőítők szolgálatát és Kendi Csaba esperes igei bevezetését követően Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató előadása következik „Egymást szeretni születtünk címmel”. A felnőttek mellett a gyerekeket is érdekes és értékes programokkal várják.
  • A tervezett előadások sorában szeptember 21-én 17:00 órai kezdettel Prof. Dr. Bagdy Emőke előadására kerül sor a királyhelmeci gimnázium aulájában. A neves pszichológus, író, egyetemi tanár „A család jövője, a jövő családja” címmel osztja meg gondolatait. 
  • A családok éve kapcsán rendezett egyházmegyei alkalmak központi rendezvénye szeptember 23-án lesz Nagykövesden. A családi délutánra ugyancsak várják a gyerekeket és a felnőtteket, hiszen a 14:00 órakor kezdődő rendezvény programelemeit úgy állították össze, hogy mind a gyerekek, mind a szüleik megtalálják a hozzájuk szóló, őket építő programokat, amelyek nem csak szórakoztatnak, hanem helyesebb, keresztyénibb családi életre, kapcsolatokra vezetnek. 

Az ősz folyamán még több rendezvényre, előadásra sor kerül, amelyek ugyancsak a család fontosságára, Istentől való rendjére irányítják majd a figyelmet, helyes irányt mutatva az egyre inkább összekuszálódó világunkban.