Szűrő
  • Sátoraljaújhelyen lesz az ÉlesztŐ

    Ötödik alkalommal szervezi meg a Fiatal Reformátusok Szövetsége országos ifjúsági táborát, az ÉlesztŐ-t. A Zempléni Egyházmegye fiataljai most kiváltságos helyzetben vannak, hiszen a helyszín az egyházmegye gyülekezeteibe tartozó ifjak számára nagyon közel van, mivel idén a sátoraljaújhelyi Várhegy üdülő ad otthont az öt napos rendezvénynek. Főelőadóként Százvai László, a kisvárdai gyülekezet főlelkésze fog szólni a hallgatósághoz, de az előadások mellett minden jó megtalálható majd, ami összekovácsolja a társaságot, ami elmélyíti a lelket és erősíti az Istennel való kapcsolatot. A „Ha-jó a vége!” címet viselő, 2016. augusztus 17-21. napokon sorra kerülő országos táborról bővebb információ a tábor saját honlapján olvasható: www.eleszto.sk. A jelentkezést nem érdemes halogatni, mivel július 19-ig kedvezményesen lehet regisztrálni.

www.reformata.sk

  • Az egyházzenei játék 3. fordulójának nyerteseit Füle Tamásné Miklóssy Hajnalka, a Dunamelléki Református Egyházkerület Bibliás könyvesboltjának vezetője sorsolta ki. Bodnár Noémi kérdezte őt a zenéhez fűződő kapcsolatáról és jelenlegi munkájáról.

  • Virágvasárnap, 2017. április 10-én a Budapest-fasori református gyülekezetbe látogatott el a hetényi Tábita bábcsoport, 18 gyermek és 3 felnőtt kísérővel, élükön a helyi lelkésznővel, a bábcsoport alapítójával és vezetőjével Écsi Gyöngyivel. A csoportot a fasori gyülekezet lelkésznője Somogyi Ficsor Krisztina hívta meg.

  • A Zempléni Református Egyházmegye VI. kórustalálkozójára a hagyományokhoz híven virágvasárnap került sor a kistárkányi református templomban hét kórus részvételével.

www.reformatus.hu

www.parokia.hu

  • Lezárult a Madárvédelmi Fotópályázat első fordulója, amely a téli madárvédelemről szólt, (gyakorlati madárvédelem parókiákon, templomkertekben, intézmények kertjeiben).  

  • Ige-idők címmel nagyszabású kiállítás nyílik április 26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

  • A sajtóban a gyors híradás a szenzáció, az újságírók egy része egzisztenciális szorongásban, megfelelési kényszerben él – erről is szó volt a Protestáns Újságírók Szövetségének közgyűlésén.