Szűrő
 • Sátoraljaújhelyen lesz az ÉlesztŐ

  Ötödik alkalommal szervezi meg a Fiatal Reformátusok Szövetsége országos ifjúsági táborát, az ÉlesztŐ-t. A Zempléni Egyházmegye fiataljai most kiváltságos helyzetben vannak, hiszen a helyszín az egyházmegye gyülekezeteibe tartozó ifjak számára nagyon közel van, mivel idén a sátoraljaújhelyi Várhegy üdülő ad otthont az öt napos rendezvénynek. Főelőadóként Százvai László, a kisvárdai gyülekezet főlelkésze fog szólni a hallgatósághoz, de az előadások mellett minden jó megtalálható majd, ami összekovácsolja a társaságot, ami elmélyíti a lelket és erősíti az Istennel való kapcsolatot. A „Ha-jó a vége!” címet viselő, 2016. augusztus 17-21. napokon sorra kerülő országos táborról bővebb információ a tábor saját honlapján olvasható: www.eleszto.sk. A jelentkezést nem érdemes halogatni, mivel július 19-ig kedvezményesen lehet regisztrálni.

www.reformata.sk

 • Több ezer fiatal, 800 gyülekezet, 600 önkéntes, 180 program: a legnagyobb református ifjúsági rendezvényt idén július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg.

 • A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témája Jézus főpapi imája. Szó lesz a Füleki István gályarab prédikátorról elnevezett emléknapról, valamint a Pozsonyi Egyházmegye Egyházmegye reformációs emlékjeléről.

 • A Szap-Nyáradi Református Egyházközség április első hétvégéjén kétnapos gyülekezeti kiránduláson vett részt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt nyertes pályázat útján valósította meg. A projekt célja a térség reformáció korabeli templomainak megtekintése a Reformáció 500. évfordulójának emlékére.

www.reformatus.hu

 • Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten. A háromnapos rendezvényre több ezer diák, gyülekezeti csoport és énekkar érkezett a Kárpát-medence minden részéről.

 • Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának hatodik része.

 • Az Egyházak Világtanácsa (EVT) közleményében felszólította az egyiptomi elnököt, hogy haladéktalan tegyen intézkedéseket a vallási közösségek védelmében.

www.parokia.hu

 • Közösen tettek bizonyságot áldozócsütörtökön este a kunszentmiklósi keresztyén közösségek a település főterén, egy közös istentiszteleten.

 • Kijöttünk Isten szabad ege alá, tudunk az Úrnak és egymásnak örülni – mondta a vértesaljai egyházmegyei családi napon Szabó Ferenc esperes.

 • Ajánló. Petrőczi Éva költészetét, így most legújabb könyvét is négy szóval jellemezhetjük: játékosság, személyesség, műveltség, üzenet.