Tisztségviselők

AddThis Social Bookmark Button

Egyházmegye elnöksége

esperes

Kendi Csaba

egyházmegyei gondnok

Asszonyi Árpád

Egyházmegyei főjegyző

lelkészi

Blanár Erik

világi

Szimkó Géza

Zsinati rendes képviselők

lelkészi

Kendi Csaba

Molnár István

világi

Asszonyi Árpád

Furik Csaba

Zsinati pótképviselők

lekészi

Kiss Miklós

Spisák István

világi

Rácz Sándor

Szimkó Géza

Egyházmegyei tanácstagok

lelkészi

ifj. Demes Tibor

Kiss Miklós

világi

Estók László

Fülöp Pál

Egyházmegyei tanácsbírák

lelkészi

 ifj. Demes Tibor

Kiss Miklós

világi

Estók László

Fülöp Pál

Egyházmegyei jegyzők

lelkészi

Szopó Ferenc

világi

Sipos Sándor 

Egyházmegyei számvevők

lelkészi

Dócs Szilvia

világi

Tóth Géza

Missziói és diakóniai előadó

Blanár Gabriella

Sajtó előadó

Györky Szilvia

Hitoktatói előadó

Molnár Éva

Építési előadók

Molnár István

www.reformata.sk

  • Több ezer fiatal, 800 gyülekezet, 600 önkéntes, 180 program: a legnagyobb református ifjúsági rendezvényt idén július 25. és 29. között Debrecenben rendezik meg.

  • A Pátria rádióban a 7.05-kor kezdődő műsor fő témája Jézus főpapi imája. Szó lesz a Füleki István gályarab prédikátorról elnevezett emléknapról, valamint a Pozsonyi Egyházmegye Egyházmegye reformációs emlékjeléről.

  • A Szap-Nyáradi Református Egyházközség április első hétvégéjén kétnapos gyülekezeti kiránduláson vett részt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A kirándulást az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiírt nyertes pályázat útján valósította meg. A projekt célja a térség reformáció korabeli templomainak megtekintése a Reformáció 500. évfordulójának emlékére.

www.reformatus.hu

  • Tizennegyedik alkalommal rendezték meg a Református Zenei Fesztivált Budapesten. A háromnapos rendezvényre több ezer diák, gyülekezeti csoport és énekkar érkezett a Kárpát-medence minden részéről.

  • Kimondott kimondatlan kérdéseink – Siba-Rohn Hilda, a Budai Református Egyházközség lelkésze gyereknevelésről szóló sorozatának hatodik része.

  • Az Egyházak Világtanácsa (EVT) közleményében felszólította az egyiptomi elnököt, hogy haladéktalan tegyen intézkedéseket a vallási közösségek védelmében.

www.parokia.hu

  • Közösen tettek bizonyságot áldozócsütörtökön este a kunszentmiklósi keresztyén közösségek a település főterén, egy közös istentiszteleten.

  • Kijöttünk Isten szabad ege alá, tudunk az Úrnak és egymásnak örülni – mondta a vértesaljai egyházmegyei családi napon Szabó Ferenc esperes.

  • Ajánló. Petrőczi Éva költészetét, így most legújabb könyvét is négy szóval jellemezhetjük: játékosság, személyesség, műveltség, üzenet.