A királyhelmeci gimnazisták a siker valódi kulcsáról hallhattak

AddThis Social Bookmark Button

Ki szeretne boldog, sikeres lenni? – tette fel a kérdést Zsadon Zsuzsa közgazdász, a 2017-es Csillagpont református ifjúsági találkozó főkoordinátora azon az alkalmon, amire 2017. március 31-én a királyhelmeci nyolcosztályos gimnáziumban került sor. A feltett kérdésre a felelet olyannyira egyértelmű, hogy annak megválaszolását már meg sem várta az előadó, hanem a saját maga életútján, egyéni boldogságkeresésén, látszat és valós sikereihez vezető útján keresztül világított rá a fiatalok előtt a vélt vagy valós sikerre, hamis és igaz célokra, Isten szerinti példaképekre. A személyes bizonyságtételnek nevezhető előadást követően Bodrogköz egyetlen gimnáziumának diákjai csoportokon belül dolgozták fel a siker és példakép témáját, amely foglalkozásokat a zempléni és ungi egyházmegye lelkipásztorai vezettek. A kiscsoportos témafeldolgozásokon belül is kitűnt, hogy korunk milyen hamis példaképeket állít a formálódó lelkű fiatalok elé, s a sikert sok esetben csupán a népszerűségben és az anyagiakban mérik, s eléréséhez olykor teljesen irreális elképzelések is társulnak. A csoportos foglalkozásokat követően ismét az iskola aulájában gyűlt össze a háromszáz főnél több gimnazista, ahol a magyarországi vendégelőadó már a Csillagpont szervezéséről, annak tervezett programjáról számolt be, s egyben – felekezeti hovatartozástól függetlenül – nagy szeretettel hívogatta a jelenlévőket, a felvidéki ifjúságot az idei legnagyobb református ifjúsági találkozóra, a Csillagpontra, ahol sok sikeres, a hétköznapi élet valóságos példaképeivel is lehet találkozni.

Az alkalmon készült képek a Képtárban megtekinthetőek.

 Zsadon Zsuzsával készült beszélgetés alább meghallgatható:

www.reformata.sk

  • Az egyházzenei játék 3. fordulójának nyerteseit Füle Tamásné Miklóssy Hajnalka, a Dunamelléki Református Egyházkerület Bibliás könyvesboltjának vezetője sorsolta ki. Bodnár Noémi kérdezte őt a zenéhez fűződő kapcsolatáról és jelenlegi munkájáról.

  • Virágvasárnap, 2017. április 10-én a Budapest-fasori református gyülekezetbe látogatott el a hetényi Tábita bábcsoport, 18 gyermek és 3 felnőtt kísérővel, élükön a helyi lelkésznővel, a bábcsoport alapítójával és vezetőjével Écsi Gyöngyivel. A csoportot a fasori gyülekezet lelkésznője Somogyi Ficsor Krisztina hívta meg.

  • A Zempléni Református Egyházmegye VI. kórustalálkozójára a hagyományokhoz híven virágvasárnap került sor a kistárkányi református templomban hét kórus részvételével.

www.reformatus.hu

www.parokia.hu

  • Lezárult a Madárvédelmi Fotópályázat első fordulója, amely a téli madárvédelemről szólt, (gyakorlati madárvédelem parókiákon, templomkertekben, intézmények kertjeiben).  

  • Ige-idők címmel nagyszabású kiállítás nyílik április 26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

  • A sajtóban a gyors híradás a szenzáció, az újságírók egy része egzisztenciális szorongásban, megfelelési kényszerben él – erről is szó volt a Protestáns Újságírók Szövetségének közgyűlésén.