Szomotori Református Egyházközség

AddThis Social Bookmark Button

Obchodná 26/21
076 35 Somotor
Tel.: +421-(0)56-6397365
Mobil: +421-(0)902-188366
Lelkipásztor: Dócs Szilvia
Gondnok: Sarlósi Ilona


Az egyházközség megalakulása az 1600-as évekre tehető, ugyanis úrvacsorai kelyhe és tányérja 1670-ből valók. Az említett úrvacsorai kehely és tányér a községben lakó földesúrnak Klobusitzky Pálnak és feleségének, Kőrösy Annának volt az ajándéka. A Klobusitzky család életében nagy támasza volt a református gyülekezetnek. A ma is meglévő templomot 1801-ben ők építették.
Jelenleg a gyülekezet lélekszáma a választói névjegyzék szerint 213 személy. Az istentiszeleteken, igaz kis számban, de minden korosztály képviselve van.

 

 

 

www.reformata.sk

  • Az egyházzenei játék 3. fordulójának nyerteseit Füle Tamásné Miklóssy Hajnalka, a Dunamelléki Református Egyházkerület Bibliás könyvesboltjának vezetője sorsolta ki. Bodnár Noémi kérdezte őt a zenéhez fűződő kapcsolatáról és jelenlegi munkájáról.

  • Virágvasárnap, 2017. április 10-én a Budapest-fasori református gyülekezetbe látogatott el a hetényi Tábita bábcsoport, 18 gyermek és 3 felnőtt kísérővel, élükön a helyi lelkésznővel, a bábcsoport alapítójával és vezetőjével Écsi Gyöngyivel. A csoportot a fasori gyülekezet lelkésznője Somogyi Ficsor Krisztina hívta meg.

  • A Zempléni Református Egyházmegye VI. kórustalálkozójára a hagyományokhoz híven virágvasárnap került sor a kistárkányi református templomban hét kórus részvételével.

www.reformatus.hu

www.parokia.hu

  • Lezárult a Madárvédelmi Fotópályázat első fordulója, amely a téli madárvédelemről szólt, (gyakorlati madárvédelem parókiákon, templomkertekben, intézmények kertjeiben).  

  • Ige-idők címmel nagyszabású kiállítás nyílik április 26-án a Magyar Nemzeti Múzeumban a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

  • A sajtóban a gyors híradás a szenzáció, az újságírók egy része egzisztenciális szorongásban, megfelelési kényszerben él – erről is szó volt a Protestáns Újságírók Szövetségének közgyűlésén.